No niin. Tuli tässä ihan arkipäiväistä hommaa suorittaessa ihmeteltyä vähän ulkomaiden meininkiä.
1. Pussilakanat. Miten vitussa suomalaiset voi olla ainoa kansa, joka on keksinyt laittaa ne pienent reiät sinne pussilakanan suljettuun päähän? Eikö tätä patenttia ois kannattanut levittää muuallekin? Vai onko suomalaiset vaan niin daijuja, että tarvitsevat noinkin yksinkertaiseen hommaan helpotusta ja muualla vaihdetaan ne reiättömät lakanat ihan käden käänteessä?
2. Kokolattiamatot. Tätä ei voi ymmärtää. Olen tässä kolmatta kertaa nyt yskässä ja nuhassa (onneksi en sentään kuumeessa, kuten kahdella aikaisemmalla kerralla) ja uskallan väittää, että tuolla kokolattiamatolla on osuutta tapahtuneeseen. Kyllähän mä sitä imuroin, mutta ei siitä noin vaan lähde se monen(kymmenen) vuoden paska irti, mitä se on itseensä kerännyt. Onneksi tää ei sentään ole pakollinen varuste joka hollantilaisessa taloudessa, toisin kuin tuolla meren toisella puolen. Silti vituttaa melkein entistä enemmän, että just mun huoneessani pitää olla tämä perkeleen maanvaiva.
3. Pullojen palautus. Juu, itse juon paljon kaljaa ja limsaa ja kerään asuntooni lukuisia pulloja ja tölkkejä, jotka jossain vaiheessa toki olisi mukavaa käydä palauttamassa ja vaihtaa rahaksi. Ainoa vaan, että kaikista pulloista ei saa panttia. En edes tiedä, saako tölkeistä ollenkaan. Lähikaupassani ei myöskään ole pullonpalautusautomaattia. Että lähde siinä sitten parin kuukauden pullovaraston kanssa bussiin istumaan ja haisemaan, tai vaihtoehtoisesti laita säkit pyöränsarveen ja seikkaile autojen, pyörien ja lastenvaunujen seassa toivoen, että koko komeus pysyy kasassa.
4. Myöhässä oleminen. Itse vihaan tällaista toimintaa. Jotkut varmaan voivat vahvistaa väitteen, että olen melko harvoin myöhässä. Enimmäkseen olen liian aikaisin paikalla. Tämä yhdistettynä myöhässä olevaan kaveriin on tietysti mitä ihanin asetelma. Mutta siis, hollantilaiset eivät ole koskaan ajoissa. Oli sitten kyse luennolle tulevasta opiskelijasta, kuntosalin spinning-ohjaajasta tai busseista ja junista.
5. Oluttuoppien koko. Kun minä juon olutta, juon yleensä paljon olutta. Tätä helpottaa se, että saa mahdollisimman paljon olutta kerralla lasiin. Muutenkin on mukavampaa istua baarissa, kun ei tarvitse koko ajan ravata tiskillä, tai mikä vielä pahempaa, odotella kuivin suin tarjoilijan saapuvan luoksesi uudestaan. Eli minulle ei riitä se (hyvällä tuurilla) 0,3 litran sormustin, vaan vaadin kunnon tuopin.
6. Leivän syöminen. Leipähän on ihan perusapetta ja itsekin käytän, mutta hollantilaisetpas pitävät leipää niinkin nerokkaana keksintönä, että muuta ei sitten tarvitse syödä. Lämmin lounas tuntuu erittäin kaukaiselta unelmalta tässä kohtaa maanpakoani. Koulun kanttiinista saa tosiaan ostaa sitä ylihinnoiteltua leipää, sipsejä tai suklaata, tai sitten voi käydä läheisessä kaupassa hakemassa leipää, croissanttia, erinäisiä voitaikinaan leivottuja asioita ynnä muuta terveellistä. Ei kun hei, onhan meillä myös kebab-koju tuossa kirjaston edessä. Se on kai melkein lämmin ruoka. Minkäänlaista lounastaukoahan täällä ei myöskään koulussa tunneta, ne syö ketkä syö silloin kun kerkeää. Helmikuussa Haaga-Helian Amica voi tuntua ehkä parhaalta asialta ikinä.
Ei kai sitten muuta tällä erää.
Edit. Lol, unohdin koodata kappalejaot. :facepalm:
4 kommenttia:
Oon niin samaa mieltä! Kulttuurierot näkyy melko hyvin meidän koulussa. Vaihtarit esim. osaa ottaa kaiken irti amicaruoasta hamstraamalla sitä 3 lautasellista, syö osan ja pakkaa laukkuun loput. Ja kavereille kans! Kaupassa kun käydään niin ostetaan samalla koko naapurustolle ja napataan se ostoskärry mukaan kotiin asti, kun ei jakseta kantaa ostoskasseja. Eri tunneilla ravataan ihan randomisti kun ei osata päättää mille halutaan osallistua ja tentteihin palkataan yks tietty hikipinko hoitamaan kaikkien tehtävät, tietysti väärillä henkkareilla.
Joskus kyllä osaa äimistyttää vaihtareiden röyhkeys :D
Mutta japanissa saa kuulemma panttia myös roskista!
Meillä kyllä vaihtarit on täällä melko organisoituneita eikä tippaakaan röyhkeitä. Toki voi miettiä, että oisko siinä isäntäkoulussakin vähän vikaa jos antaa vaihtareiden tulla ja mennä miten tykkää ja tehdä toisten tenttejä. En ole kuullutkaan tommosesta, vaikka täällä kaikki kikat kierrätetään aika hyvin.
Oi voi. Taas vahvistui etten halua matkustella. Mä oon täällä "hyvinvointivaltiossa" tottunu niin hyvään, etten kestäis mitään alkeellista ääliömäisyyttä. :D on eri asia jos kyseessä on joku oikeasti köyhä maa, mutta britit ovat esmes kansa joka saa mun niskavillat pystyyn kun en voi tajuta miten ne on niin alkeellisia. Alkaa nytkin oikein ärsyttää. :D
Riippuu varmaan kans mistä päin vaihtarit tulee ja kuinka vapaat kädet koulu antaa. Puhun nyt varmaan jostain tietystä sakista joka leimaa kaikki vaihtarit. Mut samat säännöt kaikille...
Lähetä kommentti